30 Kvě 2018

Allplan na konferenci BIM ve stavebnictví 2018

Zveme Vás na již 4. ročník celostátní odborné konference BIM ve stavebnictví 2018 dne 5. a 6. června 2018 v Praze. Hlavním tématem konference je představení Koncepce zavádění metody BIM v České republice. V rámci programu představí společnost Allplan Česko s.r.o. možnosti využití BIM modelu pro oceňování staveb, přípravu rozpočtu z BIM modelu nebo provázání BIM modelu se sledováním stavby.

Konference BIM ve stavebnictví 2018

Hlavním tématem konference je představení Koncepce zavádění metody BIM v České republice. V rámci dopoledního programu bude na účastníky čekat aktuální zpráva o stavu naplňování koncepce zavádění metody BIM v ČR a také podrobnější seznámení se s aktuálně řešenými body koncepce. Chybět nebude ani diskuze. Součástí programu jsou i příklady nasazení metody BIM v praxi, prezentované různými účastníky stavebního procesu.

Odpolední program se ponese v duchu moderovaných workshopů, kdy se účastníci budou moci podrobně seznámit s různými tématy dotýkající se zavádění metody BIM. Druhý, odpolední blok nabídne tři témata ve vazbě na informační modelování staveb jako BIM a územní plán s využitím systémů BIM a GIS, BIM a stavební řízení a v neposlední řadě téma BIM a Facility management.

Druhý den konference je vyhrazen pro studenty a pedagogy. Studentům z řad středoškoláků budou představeny nejnovější trendy v oblasti zavádění moderních technologií do stavebnictví.

Organizátory konference BIM ve stavebnictví 2018 jsou Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, Odborná rada pro BIM, Česká agentura pro standardizaci a Ministerstvo průmyslu a obchodu.

BIM software společnosti Allplan

Pracovní metoda BIM umožňuje díky centrálnímu BIM modelu mezioborové plánování, výstavbu a správu staveb. BIM software společnosti Allplan propojuje všechny relevantní informace a poté je analyzuje. Nesrovnalosti a chyby jsou ihned rozpoznány a mohou být eliminovány již v plánovací fázi. Tím se zvyšuje kvalita plánování, což se vyplatí v procesu výstavby a následném provozu.