26 Kvě 2021

ALLPLAN přináší aktualizaci platformy Bimplus pro správu dat

Aktualizace zvýšila výkon aplikace BIM Explorer, což vedlo ke snížení velikosti interních dat a zrychlení prezentace samotného modelu. Copyright: ALLPLAN

Vylepšené funkce pro práci s BIM modely, správu dokumentů a integraci uživatelů s právy pouze pro zobrazení/čtení

Mnichov, 26. května - Společnost ALLPLAN, globální poskytovatel BIM řešení pro AEC průmysl, představuje aktualizaci své cloudové platformy pro správu dat a spolupráci Bimplus. Nejnovější verze nabízí množství nových a vylepšených funkcí pro práci s BIM modely, přehlednou správu dokumentů a integraci uživatelů s právy pouze pro zobrazení/čtení (guest viewers). Verze poskytuje skutečně digitální prostředí pro spolupráci na modelech.

„Možnost, kdy jsou všechny informace na dosah ruky přímo v modelu a zároveň je zachovaný přehled, výrazně zlepšuje reakci na problémy (Issue). Již není třeba hledat e-mail nebo dokument, který uvádí, co je třeba změnit, protože každý může sledovat průběh jednotlivých činností v Issue Manageru. Jde o to pracovat chytřeji. Jsme rádi, že můžeme našim klientům přinést nejnovější cloudovou technologii“, říká Nigel Rees, Product Director Cloud Services at ALLPLAN.

PŘEHLED - Bimplus nabízí následující nové výhody:

Nová a vylepšená sada nástrojů pro měření

Nová sada nástrojů pro měření v rámci Bimplus poskytuje skutečně digitální prostředí pro spolupráci na modelech, které umožňuje kontrolu přesnosti a možnost odeslat případné chyby zpět projektovým týmům před zahájením výstavby. Po dokončení stavby lze tyto nástroje také použít ke správě problémů (Issue) a vytvoření seznamů oprav ke kontrole a opatřením. Jednoduché sady nástrojů, jako je tato, mohou mít pozitivní vliv na životní prostředí - čím více lze udělat a uložit v digitální platformě, tím méně výkresů je třeba vytisknout.

Lepší interakce a propojení dokumentů

Vylepšení nástrojů pro správu dokumentů v platformě Bimplus znamená, že partneři projektu mohou efektivně ukládat a připojovat dokumentaci k samotnému modelu. Verzování dokumentů je nyní součástí schvalovacího procesu, takže dokumenty žijící v rámci projektu mohou být nyní součástí procesu řízení změn.

Vylepšení aplikace BIM Explorer

Aktualizace zvýšila výkon aplikace BIM Explorer, což vedlo ke snížení velikosti interních dat a zrychlení prezentace samotného modelu. Dále bylo vylepšeno vykreslování modelů díky funkci Ambient Occlusion, která zaostřuje scénu a poskytuje některé funkce stínování, aby model působil realističtějším dojmem.

Bimplus Guest Viewers

Bimplus nyní nabízí správcům týmů možnost pozvat do projektů návštěvnické diváky pro lepší přístupnost a viditelnost. Prohlížeč hostů je někdo, kdo je schopen zobrazit data v rámci projektu, pro který bylo uděleno oprávnění. Prohlížeč typu host má přístup ke komponentě BIM Explorer a může zobrazit samotný model, problémy a dokumentaci. Poskytování diváckých hostů v rámci Bimplus nabízí širší základ pro spolupráci.

Další informace: www.bimplus.net

Poskytnutí široké sady měřicích nástrojů v rámci Bimplus poskytuje skutečně digitální prostředí pro spolupráci na modelech. Copyright: ALLPLAN