27 Kvě 2011

Mnichov, 5. května 2011 Koncern Nemetschek, největší dodavatel softwaru v Evropě pro architekty a stavební inženýry, posiluje své internetové kompetence a buduje prostor pro vstup do obchodu s nabídkami IT servisu z Cloud: 1. května 2011 Karina Sondermann (49) přijala nově vytvořené místo „Head of Cloud Strategy“ v akciové společnosti. V této funkci řídí webový tým Nemetschek AG, podporuje dceřiné společnosti u jejich online iniciativ a v budoucnu bude také vyvíjet nové Cloud služby pro stavebnictví přesahující hranice podniku.

Karin Sondermann má dlouholeté zkušenosti jako IT konzultant a naposledy byla odpovědná u společnosti Microsoft Deutschland GmbH za Cloud Services Business se zaměřením na aplikační platformu Windows Azure. Před tím byla mezi jiným Business Development Managerem u prodejce integračních technologií BEA Systems. Karin Sondermann je mj. členkou redakčního týmu IT spolkového svazu BITKOM pro téma Cloud Computingu a spoluautorkou různých příruček.

Těší nás, že jsme pro tuto úlohu našli tak zkušenou osobnost,“ zdůraznil Ernst Homolka, CEO společnosti Nemetschek AG.  „Trend směřující ke Cloud Computingu již nejde zastavit a my v tom vidíme velkou šanci pro budoucí růst.“

Vysvětlení pozadí

U Cloud Computingu, hlavním trendu v IT oboru, jde o využívání IT služeb nezávisle na místě a zařízení na principu „počítačového blaku“ (cloud). To zaprvé umožňuje poskytování a flexibilní využívání stávajících softwarových programů prostřednictvím internetu (jednotlivé produkty společnosti Nemetschek budou již zakrátko k dispozici jako online verze). Za druhé cloud umožňuje modularizaci softwaru a tím do budoucna i nabídku nového Business Service pro nové skupiny zákazníků. Kromě toho nabízí šanci, jak všechny zúčastněné úzce spojit v rámci jednoho stavebního projektu, a tím značně efektivněji vypracovávat stavební proces.