23 Zář 2013

Nemetschek Structural Group oznamuje vítěze soutěže „Inspirace v projektování“ pro rok 2013

Nemetschek Structural User Contest 2013

Belgie/Herk-de-Stad, 23. září 2013 – Nemetschek Structural Group, přední světový vývojář softwaru pro projektování s využitím BIM oznámil vítěze soutěže User Contest 2013 pořádané s podtitulem Inspirace v projektování. Do soutěže byly přihlášeny jedinečné a inovativní projekty předních světových projekčních firem a architektonických ateliérů.

Nezávislá mezinárodní porota složená z devíti odborníků z praxe, výzkumných ústavů a vzdělávacích institucí posuzovala 127 projektů z 28 zemí. Vítězové byli vybráni pro každou ze čtyř hlavních soutěžních kategorií, kde se posuzovala originalita projektu, jeho náročnost, využití software a aplikování Open BIM.

Vítězové v těchto kategoriích jsou

· Kat . 1 - Budovy: SICA - Muzeum evropských a středomořských civilizací (Marseille, Francie)

· Kat . 2 - Dopravní stavby a konstrukce: Ney & Partners - lávka pro pěší „Vluchthaven“ (Amsterdam, Nizozemsko)

· Kat . 3 - Návrh průmyslových budov a provozů: ARCADIS Belgium - letecký hangár s kancelářskými prostory (Brusel, Belgie)

· Kat . 4 - Speciální projekty: VISIA s.r.o. - zastřešení benzinové stanice (Matúškovo, Slovensko)

Kromě toho byly uděleny dvě zvláštní ceny

· Zvláštní cena poroty za Open BIM: Grontmij Nederland BV - nový energetický institut Wuhan (Wuhan, Čína)

· Cena za výrobu a výstavbu: AECOM - pavilon „Serpentine Gallery 2013“ (Londýn, Velká Británie)

Posuzované projekty a vítězové budou publikováni v 272-stránkové knize Inspirace v projektování, která bude k dispozici v tištěné (vázané) i elektronické formě. Vítězové získávají každý finanční odměnu ve výši 1500 €.

Dr. ir. Jean-Pierre Rammant, ředitel Nemetschek Structural Group, vysvětluje, “Tento již osmý ročník naší inženýrské soutěže je skutečnou oslavou vynikajících děl našich uživatelů. Letošní soutěž se svými 127 projekty od 97 firem z 28 zemí pokořila všechny rekordy. Tyto vysoce kvalitní projekty dobře ilustrují, jakých výsledků může skvělý inženýr dosáhnout s naším software. Jsme na naše uživatele hrdi, stejně jako na jejich přínos pro globální inženýrskou komunitu.“