19 Led 2023

Solibri Inside je nyní k dispozici v BIM systému Allplan pro kontrolu modelů během návrhu

Solibri Inside je nyní k dispozici v softwaru Allplan. Autorská práva: Solibri

Mnichov - Společnost ALLPLAN, globální poskytovatel BIM řešení pro AEC odvětví, dnes oznámila, že software Solibri Inside bude k dispozici v rámci softwaru Allplan. Nově vyvinuté služby od společnosti Solibri poskytují uživatelům Allplanu nástroj pro kontrolu modelů návrhu. Tento nový digitální pracovní postup umožňuje zajistit kvalitu tam, kde je to důležité, přímo u zdroje každého stavebního projektu – již ve fázi návrhu.

"Tento vývoj představuje další důležitý krok k efektivnějším pracovním postupům pro různé skupiny našich uživatelů - posun a zvýšení úrovně kvality návrhu a stavby realizované prostřednictvím BIM. Jsme rádi, že je Allplan propojen se Solibri Inside", říká Dr. Detlef Schneider, generální ředitel společnosti ALLPLAN. "Tato nová integrace umožňuje projektantům zajistit kvalitu a doplňuje náš jedinečný pracovní postup kontroly BCF v reálném čase založený na datech a řízení ISuues (úkolů) s aplikací Solibri Office."

Ville Kyytsönen, generální ředitel společnosti Solibri, uvedl: "Dnešní den otevírá další kapitolu 'lepšího BIM'. Solibri Inside pomáhá uživatelům Allplanu dříve identifikovat a zpracovávat chyby modelu. Řízený pracovní postup založený na cloudu zajišťuje kvalitní realizaci ve všech fázích projektování a jediný zdroj pravdy pro všechny účastníky projektu."

Solibri Inside pro projektanty

Solibri Inside byl vytvořen jako řešení pro projektanty a umožňuje provádět kontroly v Allplan modelech podle přání uživatele - pomocí funkcí podobných paletám, a to v rámci BIM Průzkumníka v Allplanu. Projektant již nemusí otevírat jiný software, aby provedl základní kontrolu modelu. Solibri Inside zajišťuje, že každý model může být zkontrolován předem před sdílením v rámci pracovního postupu ostatním členům týmu.

První verze systému Solibri Inside umožňuje kontrolu průchodnosti dveří a oken a také kontrolu pro určení úrovně informací (LOI). Služba je standardně dodávána zdarma jako paket společnosti Solibri a je dostupná v rámci systému Allplan. Registrací se odemknou další funkce a placený paket Premium umožňuje přizpůsobit kontroly pravidel tak, aby vyhovovaly konkrétním potřebám projektanta, a zajistit, aby všichni v týmu pracovali se stejnými požadavky.

Solibri Office pro BIM manažery

Kromě Solibri Inside se nyní výkonné nástroje pro správu úkolů (Issues) v Allplanu synchronizují s nástrojem Solibri BCF Live Connector - pro vynikající pracovní postup, který pomáhá manažerům a BIM koordinátorům, takže úkoly vytvořené v plné verzi Solibri Office lze nyní centrálně přenášet do Allplanu a Bimplus v reálném čase. Zde mohou být úkoly potvrzeny vedoucím projektu nebo BIM koordinátorem a následně přiřazeny odpovědným členům týmu, kteří pak obdrží úkoly přímo v Allplanu - přímo tam, kde informace potřebují. To představuje účinnou a efektivní metodu řízení změn, což následně zvyšuje produktivitu.

Špičková správa Issues (úkolů)

Funkce pro správu úkolů, které nabízí Bimplus, mění způsob, jakým se zajišťuje kvalita projektů. Vytvořením pracovních postupů v rámci systému Allplan se do postupů řízení změn vnese jasnost a transparentnost. Issue (úkol) lze vytvořit buď v Allplanu, nebo v Bimplus, přiřadit jej příslušné osobě v týmu, vizualizovat, opatřit poznámkami, přiřadit mu termín a podepsat jej, stejně jako je snadno sledovat celý proces.

Cloudová technologie

Toto nově zavedené workflow je podpořeno cloudovou platformou pro spolupráci v oblasti OPEN BIM společnosti ALLPLAN – Bimplus. Společnost ALLPLAN se plně zavázala přinášet výhody cloudových technologií do všech svých řešení a poskytovat tak vylepšené a integrované pracovní postupy, a to jak v cloudu, tak v autorských nástrojích. To podporuje koncepci rozhodování založeného na datech u projektů, které zahrnují velké soubory dat a více zúčastněných stran při zachování jediného zdroje pravdy. Cloudová technologie ALLPLAN nabízí klientům obrovskou hodnotu, která podporuje spolupráci a plnou koordinaci projektu s modelovými i nemodelovými daty, vzdálenou práci a funkce pro více uživatelů a inteligentní sdílení projektové dokumentace.

Solibri Inside umožňuje kontrolu vůlí dveří a oken. Autorská práva: ALLPLAN