28 Dub 2019

Společnost Allplan je hlavním sponzorem sympózia MOSTY 2019

Praha, 26. dubna 2019 – společnost Allplan, globální poskytovatel řešení pro Building Information Modeling pro AEC průmysl, se účastnila mezinárodního sympózia Mosty 2019, které se konalo v Brně ve dnech 25. až 26. dubna 2019. Allplan, jako zastánce Open BIM a inovací k řešení výzev v AEC průmyslu, je hrdý na to, že je hlavním sponzorem sympózia Mosty 2019, kterého se zúčastnilo až 600 účastníků z České republiky a zahraničí.

Sympózium se věnovalo 4 tematickým okruhům a to: Výstavba, správa a údržba mostních objektů v ČR. Dalšími okruhy byly Mosty v zahraničí, Mosty v ČR poznatky a výzkum a posledním okruhem byl Projekty a realizace Mostů v ČR. Na sympóziu představili ve svém příspěvku Gregor Strekelj, MSc., Diether Wagner, BSc, ze společnosti ALLPLAN Infrastructure GmbH z rakouského Grazu a Ing. Martin Kovač ze společnosti Allplan Česko s.r.o. nový přístup v modelování mostních a liniových konstrukcí, který vychází z parametrického zadání. Výsledkem je komplexní 3D model i analytický model pro statické posouzení. Uživatelské rozhraní vychází z potřeb a postupů inženýrů liniových staveb.

Allplan Bridge 2019-1

BIM řešení pro navrhování mostů, Allplan Bridge 2019-1 pomáhá inženýrům ve všech fázích plánování, od počátečního návrhu až po realizaci. Je speciálně navržen tak, aby splňoval požadavky pro návrh mostů, zejména z předpjatého betonu, železobetonových a kompozitních. Vstup prostřednictvím parametrických hodnot pomáhá vyvinout optimální řešení, zkrátit dobu plánování a snížit náklady.

O společnosti

ALLPLAN je globálním poskytovatelem otevřených řešení pro Building Information Modeling (BIM). ALLPLAN udává směr již více než 50 let v digitalizaci stavebnictví. Nabízíme inovativní nástroje orientované na požadavky uživatelů pro plánování a výstavbu staveb a inspirujeme své zákazníky v uskutečnění jejich vizí. ALLPLAN se sídlem v Mnichově je součástí Nemetschek Group. Více než 400 spolupracovníků na celém světě vytváří s nadšením úspěšný příběh.