14 Pro 2023

Společnost ALLPLAN spouští cloudové služby s novým předplatným Allplan Subscription

Společnost ALLPLAN uvedla na trh Allplan Cloud Viewer, nástroj pro vizualizaci souborů IFC, jako součást svého portfolia Allplan Cloud. Copyright: ALLPLAN.

Vylepšené pracovní postupy od návrhu po výstavbu s řešením Allplan Cloud

Mnichov - ALLPLAN, globální poskytovatel BIM řešení pro AEC oblast, dnes oznámil spuštění služby Allplan Cloud, konsolidovaného řešení, které slibuje zvýšit efektivitu pracovních postupů při navrhování a výstavbě. Od 1. října 2023 je řešení Allplan Cloud bezproblémově integrováno do všech nově zakoupených předplatných Allplan Subscription a nabídne řadu funkcí pro plné využití potenciálu dat. Vůbec první součástí rozšiřujícího se portfolia Allplan Cloud je Allplan Cloud Viewer, nástroj pro vizualizaci souborů IFC. Tento všestranný nástroj je nyní k dispozici zdarma všem novým uživatelům předplatného Allplan Subscription a uživatelům Bimplus Professional.

Allplan Cloud překlenuje propast mezi desktopovými a cloudovými aplikacemi a poskytuje uživatelům robustní cloudovou platformu pro spolupráci v oblasti BIM. Uživatelé předplatného získají přístup k základním víceuživatelským nástrojům, které umožňují bezproblémovou spolupráci na projektu odkudkoli. Platforma také umožňuje týmům efektivně spravovat a distribuovat výkresy a plány, čímž podporuje efektivnější práci v týmu. Kromě toho Allplan Cloud zavádí specializované cloudové aplikace pro řešení statických analýz.

"Jsme hrdí na náš přístup ke cloudovým procesům prostřednictvím služeb Allplan Cloud a na tento nejnovější vývoj prohlížeče Allplan Cloud Viewer, který rovněž využívá nejmodernější technologii od společnosti That Open Company. Společnost ALLPLAN se zaměřuje na podporu špičkové spolupráce OPEN BIM a poskytování vynikajících pracovních postupů od návrhu po výstavbu pro AEC odborníky v rámci stavebních a infrastrukturních projektů," říká Nigel Rees, produktový ředitel cloudových služeb společnosti ALLPLAN.

Prohlížeč Allplan Cloud

Nová technologie prohlížeče souborů IFC, Allplan Cloud Viewer, původně zabudovaná v aplikaci Bimplus, umožňuje uživatelům rychlou vizualizaci souboru IFC. Namísto nahrávání a čekání na velké IFC soubory si nyní uživatelé mohou rychle prohlédnout nový soubor, zobrazit a vizuálně zkontrolovat modely IFC před úplným nahráním a vytvořením revize v aplikaci Bimplus.

"Allplan Cloud Viewer nabízí další pracovní postupy pro rychlé prohlížení souborů IFC v rámci aplikace Bimplus. I extrémně velké soubory IFC lze nyní prohlížet mimořádně rychle, přičemž doba od otevření do zobrazení je v závislosti na obsahu a velikosti souborů až stokrát rychlejší než prohlížení spojené s nahráváním a zpracováním," vysvětluje Thomas Müller, Product Manager Allplan Cloud & Bimplus. "U projektů založených na BIM mohou nyní uživatelé navíc snadno a rychle zobrazit původní soubor IFC a porovnat jej s dále zpracovanými modely v Allplanu. V neposlední řadě mohou uživatelé rychle prohlížet nahrané soubory IFC v oblasti správy dokumentů v systému Bimplus."

Roman Christen, vedoucí oddělení výstavby budov ze švýcarské stavební společnosti Christen AG uvádí: "Bimplus od společnosti ALLPLAN je ústředním softwarem pro spolupráci. Z Bimplusu jsem nadšený. Nabízí tolik možností, ale přitom je přehledný a rychlý."

Služby Allplan Cloud

Allplan Cloud zahrnuje funkce Bimplus by ALLPLAN a dřívějších samostatných produktů společnosti ALLPLAN, jako jsou Allplan Share, Allplan Exchange a Allplan Workgroup Manager. Společnost ALLPLAN se zavázala průběžně integrovat své autorské nástroje s nabídkou pro spolupráci, včetně integrace s nedávno modernizovanou funkcí distribuce plánů a naším cloudovým nástrojem pro správu modelů. Zahrnuje také další aplikace, jako je Autoconverter pro výměnu s řešeními pro statickou analýzu. Pro nové předplatné Allplan Subscription zakoupené do 31. prosince 2023 je navíc k dispozici 12měsíční předplatné aplikace Solibri Inside pro bezproblémovou kontrolu modelů.

"Spolupráce je klíčovým pilířem pro úspěšnou realizaci projektu, ať už v rámci týmů nebo více zúčastněných stran. Naše základní principy projektování se zaměřují na zlepšení efektivity pracovních postupů od návrhu po výstavbu, a to i prostřednictvím cloudových procesů. Naším hlavním cílem je poskytnout uživatelům komplexní řešení, které umožní efektivní spolupráci napříč všemi jejich projekty. To znamená poskytnout příslušným osobám přístup k relevantním datům bez ohledu na jejich umístění, a to vše v rámci bezpečného a vysoce výkonného pracovního postupu," uvedl produktový ředitel Nigel Rees.

Dostupnost

Služby Allplan Cloud jsou k dispozici pro všechna nová předplatná Allplan Subscription. Prohlížeč Allplan Cloud Viewer je nyní k dispozici prostřednictvím služeb Allplan Cloud nebo prostřednictvím služby Bimplus Professional.

Další informace: www.bimplus.net